Afspraak maken? Bel: 06-2840 1062 of mail: ellis@hartvoorsensitiviteit.nl

ONTDEKKEN, PRAKTIJKGERICHT, SAMEN & TROTS

Dat zijn de kernwaarden van Hart voor Sensitiviteit

MIJN
MISSIE

Hooggevoeligheid bekender en gewoner maken door informatie-voorziening, training en coaching.

Hiermee ieder laten ontdekken wat hooggevoeligheid is, zodat men bij zichzelf en bij anderen de kenmerken gaat herkennen, erkennen, er mee om leert gaan en in te zetten als talent.

En als hooggevoeligheid dan gewoon is geworden, kunnen we thuis, in het onderwijs, in ons werk en in deze maatschappij met elkaar optimaal gebruik maken van ieders talenten, hooggevoelig of niet.

De kernwaarden van hart voor sensitiviteit zijn: ontdekken, praktijkgericht, samen en trots.

ONTDEKKEN

Het ontdekken van de eigenschap in de lasten en krachtenkant, alsmede het ontdekken hoe je er zelf tegenover staat en mee omgaat.

Het mogen ontdekken hoe je jezelf en/of je kind kan helpen krachtiger te functioneren en hooggevoeligheid in te kunnen zetten als talent.

Het is voor mij ook een ontdekking hoe ik mijn talent het beste in kan zetten om jou te begeleiden want ieder hooggevoelig mens is anders.

PRAKTIJKGERICHT

Ik werk met een duidelijk doel en een heldere weg ernaar toe.

De bijeenkomsten hebben een logische ordening van onderwerpen en bestaan uit theorie en praktische oefeningen die je in je eigen thuisomgeving gaat gebruiken, zodat je heel praktijkgericht gaat ontdekken wat werkt en hoe je je hooggevoelig talent kunt inzetten.

Ik ben zelf heel pragmatisch en resultaatgericht ingesteld en geloof in “doen”!

SAMEN

Het is mijn missie om jou te helpen groeien, waarbij ik ervan uitga dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt over je eigen ontwikkeling.

Dus samen met een positieve focus, zodat jij de kracht hebt om veranderingen in je dagelijks leven te bewerkstelligen. In een training met andere hooggevoelige (jong)volwassenen en/of kinderen en hun ouders, waarbij er erkenning en herkenning is.

Je bent niet alleen en je hoeft het niet alleen te doen. Dus samen ontwikkelen waarin ieder zijn eigen verantwoordelijkheden heeft.

Als individuele coaching beter bij jou past, help ik jou stap voor stap te groeien in je eigen ontwikkeling.

TROTS

Het puntje aan de horizon, dat is wat mij drijft. Je mag trots zijn op de eigenschap hooggevoeligheid.

Trots zijn omdat je ruimte hebt gemaakt om deze eigenschap te onderzoeken voor jezelf of je kind en ontdekt hebt hoe jij en (of je kind) lichter in het leven kan staan.

Dat je ermee om hebt leren gaan en je hooggevoeligheid inzet als talent.

Hoogsensitiviteitscoach en trainer, ervaringsdeskundige

MIJN
VERHAAL

Een jaar of 10 geleden kreeg ik een boekje in mijn hand gedrukt van een vriendin. “Hier, lees maar eens, misschien herken je jezelf hier wel in”.

Lezen over hooggevoeligheid was voor mij een feest der herkenning; een thuiskomen. Puzzelstukjes vielen op zijn plek.

Het verklaarde waarom ik mij soms anders voelde, minder energie had. Het verklaarde waarom ik een aantal keer vast ben gelopen in studie en werk en waar het mij bracht als ik niet luisterde naar mijn gevoel en lichaam.

Na alle literatuur op dit gebied verslonden te hebben, besloot ik in 2016 de opleiding voor hooggevoeligheidsdeskundige te volgen bij het opleidingsinstituut “Hooggevoelig heel gewoon”; hét opleidingsinstituut en kenniscentrum in Nederland op het gebied van hoogsensitiviteit.

Ik heb geleerd echt te luisteren naar mijn hart, ruimte te creëren voor mezelf en het onderwerp hooggevoeligheid in alle vormen vast te pakken om vervolgens niet meer los te laten.

Mijn droom was een eigen praktijk waarin ik anderen mag helpen, waarin ik van betekenis kan zijn om de krachtenkant van sensitiviteit ruimte te geven en de lastenkant beheersbaar te maken en om hooggevoeligheid maatschappelijk gewoner en bekender te maken.

Stap voor stap heeft deze droom, mijn puntje aan de horizon, vorm gekregen in Hart voor sensitiviteit, training en coaching.

Vanuit mijn jarenlange ervaring met trainen, coachen, onderwijs ontwikkelen en verzorgen in het hoger onderwijs, mijn kracht en nieuwsgierigheid, mijn intuïtieve vermogens en mijn eigen hoogsensitieve aard begeleid ik hoogsensitieve volwassenen, jongeren en kinderen.

Inmiddels heb ik mij aangesloten als trainer bij het opleidingsinstituut Hooggevoelig heel gewoon, waar ik professionals begeleid tijdens de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige.

Mijn kennis en coachervaring is verrijkt door het succesvol volgen en afsluiten van de opleiding coachen bij stress en burn-out bij Europees Instituut De Baak.

Als hoogsensitieve personen vastlopen heeft het vaak te maken met stress- en burn-out klachten, dus een mooie aanvulling om mensen nog beter te kunnen begeleiden.

Klaar om te beginnen?

Bekijk wat ik allemaal kan betekenen voor jou of bel me voor een vrijblijvende kennismaking.