Afspraak maken? Bel: 06-2840 1062 of mail: ellis@hartvoorsensitiviteit.nl

VOORLICHTING / LEZINGEN

Voorlichting, Training & Coaching

IS MIJN KIND HOOGGEVOELIG?

EEN PRESENTATIE OP (BASIS)SCHOLEN VOOR OUDERS EN LEERKRACHTEN

Deze voorlichting gaat over begrijpen wat hooggevoeligheid is en herkennen wat de signalen van hooggevoeligheid zijn.

  • Wat ervaren hooggevoelige kinderen?
  • Wat kunnen ouders en leerkrachten hooggevoelige kinderen bieden?

Door deze lezing krijgen ouders beter inzicht in de “gebruiksaanwijzing” van zichzelf en hun sensitieve kind. Tips worden gegeven om het hooggevoelige kind te ondersteunen en te begeleiden.

Wat kun je thuis doen om te ontdekken wat je kind nodig heeft om fijn op te kunnen groeien met deze eigenschap en wat kun je samen met de leerkrachten doen om je hooggevoelig kind te helpen binnen de bestaande onderwijskaders?

De voorlichtingen kunnen ook op andere locaties dan scholen plaatsvinden om ouders met hoogsensitieve kinderen te ondersteunen bijvoorbeeld bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), buitenschoolse opvang organisaties, in bibliotheken, buurtcentra etc.

Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je inzicht in de kosten?

Neem vrijblijvend contact met me op.

LEZING HOOGSENSITIVITEIT?

HOOGSENSITIVITEIT, WAT IS HET EIGENLIJK?

Een algemene informatiebijeenkomst voor alle nieuwsgierige volwassenen, ouders, leerkrachten, docenten, professionals en andere geïnteresseerden die willen weten wat hoogsensitiviteit is en willen weten wat er (aan) te doen is.

Mijn ervaring is dat veel mensen weinig weten over hooggevoeligheid en dat is jammer, want door het uitbreiden van de kennis en deze om te zetten in praktische tips kunnen we met elkaar hooggevoelige mensen zoveel meer bieden.

De lezing gaat over wat hooggevoeligheid is. Hooggevoeligheid is een persoonskenmerk, waar gelukkig steeds meer onderzoek naar gedaan wordt. Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig, dit betekent dat ze een gevoeliger centraal zenuwstelsel hebben, sneller stress ervaren en sneller lichamelijke klachten ondervinden. Deelnemers krijgen wetenschappelijke onderbouwing, praktische voorbeelden, tips en tools en uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je inzicht in de kosten?

Neem vrijblijvend contact met me op.

Mijn missie is hooggevoeligheid gewoner en bekender te maken en daarom geef ik voorlichting. De presentaties zijn doorspekt met praktische tips, voorbeelden uit mijn eigen praktijk en eigen ervaring en er is altijd ruimte om ervaringen te delen en vraagstukken voor te leggen, wat tot hele interessante en leerzame inzichten en bijeenkomsten leidt.

ERVARING MET DEZE VOORLICHTING

Ik ben blij dat we al kennis hebben mogen nemen van je talent.

Ik heb twee maal een presentatie van je mogen bijwonen en beide keren waren bijzonder. Je bent een heerlijke persoonlijkheid die rust uitstraalt en je bent betrokken bij je ‘publiek’. Je hebt een persoonlijk verhaal en je stelt je hiermee kwetsbaar op. Dit maakt je juist zo bijzonder. Het begrip rondom hoogsensitiviteit is bij mij verduidelijkt en ik merk uit de reacties van collega’s dat dit positief bijdraagt aan hun dagelijks handelen met kinderen.

Nici Schwandt

locatiedirecteur KBS de Achthoek en Brede dorpsschool St. Jan

Klaar om te beginnen?

Bekijk wat ik allemaal kan betekenen voor jou of bel me voor een vrijblijvende kennismaking.